2/23/2015

Va de llibres

De clients lectors a sospitosos, però sempre habituals

El dissabte passat vam tenir l’oportunitat de gaudir —durant el cicle Howl Out Festival que celebra la Dòria Llibres— d’una sessió dedicada a la novel·la negra. El fet és que quan vaig sortir de casa no només plovia sinó que queia calamarsada; la meva sorpresa va ser trobar la llibreria plena a vessar.



HOWL OUT FESTIVAL


El 24 d’octubre del passat any va arrencar el cicle amb un acte que homenatjava el poema Howl. L’escriptora (però també artista plàstica, locutora de ràdio, gestora cultural, professora de secundària) i traductora, en aquest cas, del poema en català, Pepa Úbeda, va venir des de València per presentar-nos el seu llibre (una traducció bilingüe català-anglès: "UDOL HOWL") i llegir-ne —acompanyada del so d’una guitarra— els famosos versos:




“Uduleo, habitants del Cràter,
perquè tots els mercaders s'han esvaït
i els qui acaparen plata s'han esfumat".



El passat 21 de febrer, doncs, vam gaudir de la gran sessió que tres lectors “sospitosos” i clients habituals de la llibreria (Joan Ametller, Pere Matallana i Francesc Bechdejú) ens van oferir. La vetllada va estar dividida en una petita introducció històrica sobre la novel·la negra —que fins i tot remuntava al Hamlet shakespearià— una altra que introduiria les tres grans tradicions (veure conferència relacionada a càrrec de Mauricio Bach): la nord-americana, l’europea, la nòrdica i al final una visió interactiva en general dels autors més representatius.



Si us dic que vàrem acabar tots —i això és dir molt perquè érem més de 60 persones— jugant a un "Trivial" ben negre, què us en sembla?

No patiu si us l'heu perdut; el Howl Out Festival segueix. La propera activitat nocturna provindrà de diferents veus, en diferents idiomes, que ens oferiran poemes a cau d'orella, entre les ombres d'unes espelmes i el paladar d'un bon vi.


Més informació: Dòria Llibres. Pujol, núm.9 tel. 937906799