Els meus llibres

- Els CIE o la il·legalitat institucional. (2017, Llibres del Delicte)

Sinopsi de la contracoberta:

"Els ciutadans de Barcelona han manifestat el desig de tancar el CIE de la Zona Franca: mobilitzacions socials, votacions al Parlament de Catalunya, campanyes. Però per què? Què són els Centres d'Internament d'Estrangers? Des de quan existeixen? Quina és la seva funció? Què hi passa dins? Per què hi està prohibida l'entrada? 
Des de la mort d'un intern, Idrissa Diallo, el degoteig de notícies i les denúncies de diferents organitzacions no governamentals deixen entreveure un panorama que se'ns vol amagar. Per què? Quin és el règim jurídic d'estrangeria de l'Estat espanyol? En plena crisi de les persones mal anomenades refugiades, quina és la tendència en política d'immigració de la Unió Europea? On van a parar les provisions econòmiques per solucionar aquesta situació inhumana insostenible?  Què són les expulsions exprés? Quines lleis es vulneren quan se'n parla de devolucions en calent? Quins són els veritables motius per expulsar un migrant?"


Raquel Gámez Serrano dona resposta a totes aquestes qüestions. Amb la intenció de descodificar un llenguatge massa tecnificat i oferir-nos-en una visió global, l'autora fa un breu recorregut històric fins a arribar a l'actualitat.

RESSENYES

A la seva pell. (2016, Llibres del Delicte)

Sinopsi de la contracoberta:

"La nova feina que Gal·la comença a la presó com a educadora social i experta en mediació, contractada per ajudar en el procés de reinserció de Leo, suposa una baixada als inferns dels seus fantasmes interiors. el suïcidi de la Patrícia després de ser empresonada injustament és un record que la martiritza mentre s'involucra en el cas de Leo.

La implicación de Gal·la en la lluita per demostrar la innocència de Leo, més enllà del plànol professional, serà també en nom de la justícia per la mort de la Patrícia, sempre present als seus pensaments. Però la recerca de la veritat té un alt preu, no només psicològic, sinó també físic."


A la seva pell és una història de ficció basada en l'experiència en la presó de Rodrigo Lanza i en el record del suïcidi de Patricia Heras, casos denunciats al documental Ciutat morta.

RESSENYES


ARTICLES, ENTREVISTES I ENLLAÇOS D'INTERÈS

Presentació de A la seva pell, llibreria Ona. 
A càrrec de l'autor del pròleg, Rodrigo Lanza i la professora de
 la Universitat Oberta de Catalunya, Asun Pié.

PREMSA
La MAÑANA, DIARI DE LLEIDA
DIARI DE GIRONA


SETMANARI EL TEMPS
DIARI REGIÓ7 MANRESA

__________________________________________________________________


- Els contes guerxats (2014, Verkami) no és tan sols un llibre de relats, és la història de la seva protagonista, la Caterina, i la visió que té d’un món injust i edaista, on només es valora la productivitat.
Amb la presentació d’aquests contes interconnectats, el lector arribarà al darrer capítol, en què el títol de l’obra cobra tot el sentit. Dividida en deu capítols, l’obra reflexiona sobre diverses problemàtiques de l’actualitat: la crisi econòmica, els desnonaments, la pèrdua de la identitat, les retallades socials i d’altres com la violència de gènere, l’anorèxia i la manca de valors. “Guerxada, com una fulla seca”, li deien a la Caterina, i com també es va retorçant aquest llibre, enmig de referències literàries, per acabar amb el desassossec que exerceix la seva lectura, en un epíleg en què l’autora manifesta explícitament una crítica social contra la violència estructural que ens envolta, i que és present en tota l’obra, emmascarada d’un simbolisme ple d’ironia.

__________________________________________________________________


- Los versos de Cira (2012, Bubok)és una novel·la de ficció que explora temes com els maltractaments físics i psicològics, la hiperactivitat, la depressió, les addiccions i l'adulteri sense caure en un recurrent maniqueisme.